Katecan  ♥

Awokado w kolejnej odsłonie.

Cześć i czołem,

Instagram to kopalnia pomysłów i inspiracji, dlatego zrobiłam awokado z jajkiem, bo podpatrzyłam u kogoś na koncie, no i  zgapiłam. Jestem wielką fanką awokado, jem go w różnych postaciach, na wcześniejszych wpisach jest przepis na pastę czy koktajl. Awokado jest bardzo tłuste i nie każdy go lubi, mój mąż czekał na przystawkę, ale był rozczarowany, że tak mało zrobiłam. Nie chcę się powtarzać, ale od kiedy jest Kalia, szukam szybkich przepisów i prostych rozwiązań w kuchni, bo niestety nie mam tyle czasu co kiedyś.

Co potrzebujemy:

awokado

szczypiorek

2 jajka

sól, pieprz, papryka

Jak robimy:

Dojrzałe awokado przekrajmy na pół, wyciągamy pestkę. Łyżeczką pogłębiamy otwór, żeby zmieściło się jajko. Przyprawiamy solą i pieprzem, wlewamy jajka, wkładamy do piekarnika rozgrzanego na ok 200 C.  Pieczemy aż się zetną jajka. Po wyjęciu posypujemy szczypiorkiem i odrobiną papryki. No i jemy! Mniam, mniam! 😉

Ps. czy to wygląda smakowicie? 😛

17122261_406340123050869_151083151_oaw317141526_406340133050868_278297174_n17160867_406340146384200_1384860334_nawokado 1

 

 

2 Komentarzy

  1. Magda Nowosielska

    6 marca 2017 - 9:18 am
    Reply

    Mniam, mniam, kradnę, też jestem miłośniczka awokado:)

    • kate can ♥

      6 marca 2017 - 9:40 am
      Reply

      To chętnie przyjmę jakiś przepis ❤️❤️❤️ Buziaki 💋💋

Zostaw Odpowiedź

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *